Pünkösdi Focigála 2011

Pünkösdi focigála 2011. június 13.

- Baranyi Imre emléktábla felavatása
- 1996-1997-es bajnokcsapat labdarúgó mérkőzése
- Ünnepi beszéd és "nosztalgiázás" a Napközi Otthonban

A rendezvény támogatói: Sipos Imre polgármester, Tiszakeszi Község Önkormányzata, Borza Gyula, Tóth Imre, Borza Lajos, Kruj József, Molnár János, Tamás Lajos, Sepsi és Fia Kft. Kállai László, Sólyom Csaba



A Pünkösdi focigála azért került megrendezésre, hogy megünnepeljük a 15 évvel ezelőtti és egyben utolsó futballsikerünket, az akkori bajnoki címet, s egyben egy régi kötelességünknek tegyünk eleget, amikor is méltó emléket állítunk a Tiszakeszi sport alapítójának, Baranyi Imrének.

Az 1990-es évek közepén újra kellett szervezni a Tiszakeszi labdarúgást. Szinte a nulláról indulva óriási lelkesedéssel és szakmai hozzáértéssel rövid időn belül sikerült is talpra állítani. mit mi sem bizonyít jobban, hogy az 1996/97-es évben megnyertük a körzeti labdarúgó bajnokságot, és feljutottunk a megyei II. osztályú küzdelmekbe. A sport közösségformáló ereje mind a mai napig hatással van a község sportéletére, mert nagyon sokan mozdultak meg egy-egy labdarúgó mérkőzésre akkor és most is.

Valami hasonló történhetett 1949.őszén is, amikor Baranyi Imre vállalta azt, hogy lerakja az alapkövét egy olyan tevékenységnek, amely lehetőséget adott a helyi fiatalságnak a különböző sportágak megismerésére és megszerettetésére, és szórakozást biztosított a sportszerető embereknek.

Imre bácsi mind munkájával, mind anyagiakkal támogatta a Tiszakeszi sportéletet. 1954-ben sport  kitüntetésben részesült, ezáltal tiszteletbeli jegyet kapott a Magyar-Angol labdarúgó mérkőzésre. Munkásságának köszönhetően 1960-tól teljes sportéletet élt a falu. Több szakosztály is működött, mint például a labdarúgás, és női, férfi atlétikai szakosztály. Különböző helyi, járási, illetve megyei szpartakiádokon versenyeztek a keszi sportolók, de téli szakosztályok is üzemeltek, mint asztalitenisz, sakk, ökölvívás, szintén versenyszerűen.

Baranyi Imre bácsi, a Tiszakeszi sport alapítója 24 évi sportmunkálkodása után 1984.október 27.-én tért örök nyugalomra.
Emléke legyen örök minden sportszerető ember szívében...

A tovább gombra kattintva, megtekintheti a képeket.





































utolsó módosítás:2012-02-13 10:55:07

TISZAKESZI