Idősek Napja 2011

Kellemes őszi szombat délutánon, november 5-én rendezte Tiszakeszi Község Önkormányzata az Idősek Napja köszöntő programját, a falu gyönyörű kultúrotthonában, ahol mint egy 160 ünnepelt jött el a meghívásra.



A rendezvény kezdetén a református lelkipásztor igéjét, áldását hallgatták meg a résztvevők. Ezt követően Sipos Imre polgármester köszöntötte a település idős korú lakosságát.

Sipos Imre polgármester a rendezvény jelentőségéről a következőket mondta el:

"Településünk önkormányzata és én magam is úgy gondoltuk, hogy az Idősek Napjának megünneplése szép, és folytatásra méltó hagyománya Tiszakeszinek. Nagy örömmel és tisztelettel hívtuk és vártuk idős polgárainkat, igyekezve számukra egy kellemes délutánt szerezni.

Úgy gondolom, mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a falu igen értékes rétegét alkotják az itt élő idős emberek. A világ nem velünk kezdődött, mi csak folytatói lehetünk mindannak, amit ők megteremtettek. Szüleink, nagyszüleink és kortársaik igen sok mindenen mentek keresztül eddigi életük során, megéltek nehéz és munkával teli időszakokat, s helytállásukat mutatja, hogy nekünk volt és van miből tovább építkeznünk.

Az Idősek Napja éppen ezért több, mint egy gesztus: ebben fogalmazódik meg a fiatalabbak főhajtása előttük, s feléjük áradó szeretetünk, s remélem, hogy mindazok, akik el tudtak jönni, érezték igyekezetünket, a bennünk megfogalmazódó megbecsülést."

A köszöntő után a helyi Nyugdíjas Klub énekkara lépett színpadra, dalaikkal megalapozva a jó hangulatot. Őket az egri színház művészei követték, akik vidám operett-részletekkel szórakoztatták a vendégeket, majd a Faluszépítő Egyesület fiatal táncosai adták elő műsorukat.

A műsort követően az önkormányzat egy estebédre látta vendégül a megjelenteket, valamint minden 70 év feletti lakosnak ajándékcsomaggal kedveskedtek.

utolsó módosítás:2012-02-13 10:55:07

TISZAKESZI