A Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület 5/2016. számú közgyűlési határozata:

A Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület 5/2016. számú közgyűlési határozata:

 

A horgász egyesület 2016. 04. 05-ei közgyűlésének nyílt szavazással meghozott döntései alapján a Tiszatarjáni Holt-Tisza /új víztérkódja: 05-055-1-1/ halgazdálkodási vízterületén:

 

1. Tilos a halászat bármi nemű alkalmazása, a vízterületen csak horgászni lehet!

 

2. Horgászatot folytatni a 2013. évi CII. törvény, valamint a halgazdálkodás és halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 2014. január 01-jén hatályba lépő VM rendelet szerint lehet.

 

3. A területi engedély csak állami horgászjeggyel és horgászigazolvánnyal, illetve személyi igazolvánnyal együtt érvényes.

 

4. Elsődleges szabályként a vízterületen csak partról lehet horgászni, csónak a vízen nem tárolható, és abból horgászni tilos. Kivételes és indokolt esetekben viszont, egyéni kérelem és elbírálás során, a közgyűlés felhatalmazása alapján, az elnökség a tiltás alól írásos felmentést adhat.

 

5. A vízparton, illetve a holtághoz tartozó területen a horgász csak az általános horgászrendben meghatározott számú horgászbotot tarthatja össze-, illetve felszerelt, horgászat kész állapotban.

 

6. Az egyesület által a holtágra kiadott napi területi horgászengedélyek a horgászat megkezdésétől, vagyis a területi engedély érvényességi részénél beírt kezdő óra perctől számított 24 órán át érvényesek.

 

7. Az egyesület által a holtágra kiadott heti területi horgászengedélyek a kiállítás napjától számított hetedik nap 24.00 órájáig érvényesek beleszámolva a kiállítás napját is.

 

8. Az egyesület által a holtágra kiadott éves területi horgászengedély a kiállítás dátumát követő év január 31. napjáig érvényes.

 

9. Az egyesület a holtágba évente két alkalommal telepít, a törvény által meghatározott súlyú és meghatározott életkorú halat. A telepítést követően a vízterületen 3 napig horgászni TILOS!   

 

10. A kifogható és elvihető halak méret, súly és tilalmi időbeni korlátozásában elsősorban az általános törvényi szabályozás a meghatározó, de ponty esetében egész évben érvényes, hogy a 6 kg feletti példányokat elvinni tilos, azokat a kifogásukat követően a horog eltávolítása, a hal mérlegelése és a fényképezkedések után azonnali hatállyal vissza kell engedni a vízbe.

 

11. A fenti szabályok be nem tartása fegyelmi, szabálysértési, illetve bűntetti eljárást von maga után.www.tiszakeszi.hu
utolsó módosítás:2018-04-06 11:08:38

Minden jog fenntartva:
Tiszakeszi Önkormányzat