A Százdi Sporhorgász Egyesület

S Z Á Z D I   S P O R T H O R G Á S Z   E G Y E S Ü L E T

Kedves Látogató!

 

Üdvözölöm a Tiszakeszi község hivatalos honlapján egyesületünk számára fenntartott helyen.


Ezen blog elsődleges célja, hogy egyesületünk tagjait és minden érdeklődőt időben értesíthessünk működésünkről, munkánkról, feladatainkról, terveinkről, rendezvényeinkről, illetve a közgyűléseinken hozott határozatokról, melyek mindenki számára kötelező jellegűek.

 

Először is engedjék meg, hogy párszóban bemutassam egyesületünket.

Egyesületünk Tiszakeszi székhellyel 2003-ban alakult és azóta folyamatosan fejlődik. A település közvetlenül a Tisza folyó mellett helyezkedik el, ami egyszerűen és jól megközelíthető gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival is. Nagy előnyt jelent ez egy jó horgászathoz, és az ezzel kapcsolatos eszközök könnyű és gyors beszerzéséhez. Az idelátogatók pihenésére, kikapcsolódására és egyéb szükségleteinek kielégítésére is lehetőség nyílik, a településen fellelhető szállásokon, vendéglátó egységekben, boltokban és üzletekben.

Mint a Tisza partján fekvő településnek, és horgász egyesületnek, csak is hal lehet mindkettő jelképe. A településé a kecsege, míg az egyesületé a szürke harcsa. Horgászegyesületünk alapítói a névadással a régi kornak tisztelegve adtak emléket. A település határában terült el ugyanis a Százd bencés apátság, Százd faluval együtt, amit településünk ősi nevével azonosítanak.

A Tisza halállománya régen mindig rendkívül gazdag volt, amit a felelőtlen gazdálkodás és természetkárosítás az ezredfordulóra erősen megtizedelt. A régi szemlélet megváltozásával, és a fokozott törvényi védelemmel, mára szerencsére a halállomány már ismét bőséges, és nagy ütemben szaporodik.

Harcsa, csuka, ponty és keszegfélék ma már szép számmal horogra csalhatók, de nem ritka már a márna a sügér és a süllő sem.

2016. február 01-ével az egyesület kezelésébe került a Tiszakeszi község szomszédságában található Tiszatarján település határában lévő 7,5 hektár területű Holt-Tisza, amelynek halfaunája megegyező az előbb felsoroltakkal. A holtág szintén könnyen és jól megközelíthető gyalogosan, kerékpárral és gépjárművel is, akár csak Tiszakeszinél a Tisza folyó.

Egyesületünk már hagyomány jelleggel szervezi és rendezi meg évente a két gyermek, és három felnőtt házi horgászversenyét, melyek közül az egyik éjszakai. Tevékenyen vesz részt továbbá a község által megrendezésre kerülő, és azt, valamint az egyesületünket népszerűsítő rendezvényeken. Védi, óvja és tisztítja a környezetet, valamint mindent megtesz a horgászat népszerűsítése érdekében.

Remélem, hogy a leírt információk felkeltették érdeklődését és segítenek Önnek azon elhatározásban, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk egy jó horgászatra és pihenésre.

Amennyiben még többet szeretnének rólunk megtudni, keressék fel a Facebookon a Százdi Sporthorgász Egyesület Tiszakeszi oldalt, ahol hozzászólásokra is lehetőségük van.

 Tisztelettel:

                                                                                                     Sepsi Bertalan

                                                                                                        elnök sk.

 utolsó módosítás:2017-02-07 15:07:00

Minden jog fenntartva:
Tiszakeszi Önkormányzat