A Százdi Sporhorgász Egyesület

S Z Á Z D I   S P O R T H O R G Á S Z   E G Y E S Ü L E T

Kedves Látogató!

 

Üdvözölöm a Tiszakeszi község hivatalos honlapján egyesületünk számára fenntartott helyen.


Ezen blog elsődleges célja, hogy egyesületünk tagjait és minden érdeklődőt időben értesíthessünk működésünkről, munkánkról, feladatainkról, terveinkről, rendezvényeinkről, illetve a közgyűléseinken hozott határozatokról, melyek mindenki számára kötelező jellegűek.

 

Először is engedjék meg, hogy párszóban bemutassam egyesületünket.

Egyesületünk Tiszakeszi székhellyel 2003-ban alakult és azóta folyamatosan fejlődik. A település közvetlenül a Tisza folyó mellett helyezkedik el, ami egyszerűen és jól megközelíthető gyalogosan, kerékpárral és gépkocsival is. Nagy előnyt jelent ez egy jó horgászathoz, és az ezzel kapcsolatos eszközök könnyű és gyors beszerzéséhez. Az idelátogatók pihenésére, kikapcsolódására és egyéb szükségleteinek kielégítésére is lehetőség nyílik, a településen fellelhető szállásokon, vendéglátó egységekben, boltokban és üzletekben.

Mint a Tisza partján fekvő településnek, és horgász egyesületnek, csak is hal lehet mindkettő jelképe. A településé a kecsege, míg az egyesületé a szürke harcsa. Horgászegyesületünk alapítói a névadással a régi kornak tisztelegve adtak emléket. A település határában terült el ugyanis a Százd bencés apátság, Százd faluval együtt, amit településünk ősi nevével azonosítanak.

A Tisza halállománya régen mindig rendkívül gazdag volt, amit a felelőtlen gazdálkodás és természetkárosítás az ezredfordulóra erősen megtizedelt. A régi szemlélet megváltozásával, és a fokozott törvényi védelemmel, mára szerencsére a halállomány már ismét bőséges, és nagy ütemben szaporodik.

Harcsa, csuka, ponty és keszegfélék ma már szép számmal horogra csalhatók, de nem ritka már a márna a sügér és a süllő sem.

2016. február 01-ével az egyesület kezelésébe került a Tiszakeszi község szomszédságában található Tiszatarján település határában lévő 7,5 hektár területű Holt-Tisza, amelynek halfaunája megegyező az előbb felsoroltakkal. A holtág szintén könnyen és jól megközelíthető gyalogosan, kerékpárral és gépjárművel is, akár csak Tiszakeszinél a Tisza folyó.

Egyesületünk már hagyomány jelleggel szervezi és rendezi meg évente a két gyermek, és három felnőtt házi horgászversenyét, melyek közül az egyik éjszakai. Tevékenyen vesz részt továbbá a község által megrendezésre kerülő, és azt, valamint az egyesületünket népszerűsítő rendezvényeken. Védi, óvja és tisztítja a környezetet, valamint mindent megtesz a horgászat népszerűsítése érdekében.

Remélem, hogy a leírt információk felkeltették érdeklődését és segítenek Önnek azon elhatározásban, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk egy jó horgászatra és pihenésre.

Amennyiben még többet szeretnének rólunk megtudni, keressék fel a Facebookon a Százdi Sporthorgász Egyesület Tiszakeszi oldalt, ahol hozzászólásokra is lehetőségük van.

 Tisztelettel:

                                                                                                     Sepsi Bertalan

                                                                                                        elnök sk.

 

utolsó módosítás:2017-02-07 15:07:00Határozatok

Tisztelt horgásztársak!

 

Az alábbiakban az egyesület közgyűlései által meghozott határozatokat olvashatjátok 2013-ig visszamenőlegesen.  

A Tiszakeszi Százdi Sport Horgász Egyesület 1/2013. számú közgyűlési határozata:

A horgász egyesület 2013. 04. 06-ai közgyűlésének nyílt szavazással meghozott döntései alapján 5 évre:

1. Az egyesület elnöke: Sepsi Bertalan

2. Az egyesület alelnöke: Molnár János

3. Az egyesület titkára: Szapu László

4. Az egyesület gazdasági felelőse: Tamás Lajos

5. Az egyesület horgászmestere: Farkas József

6. Az egyesület ellenőrző bizottságának elnöke: Kiss Lajos

7. Az egyesület ellenőrző bizottságának tagjai: Tóth István és Bartók Barnabás

8. Az egyesület fegyelmi bizottságának elnöke: Takács Károly

9. Az egyesület fegyelmi bizottságának tagjai: Gombos Károly és Gál Attila

utolsó módosítás:2017-02-09 19:27:44Tájékoztató Holt-Tisza

Tisztelt horgásztársak!

 

Ez úton is értesítünk benneteket, hogy a Tiszatarjáni Holt-Tisza /új víztérkódja: 05-055-1-1/ halgazdálkodási vízterület alhaszonbérlője 2016. 02. 01. napjától a Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület.

 

A holtágon ennek megfelelően az elkövetkezendő időszakban csak az egyesület által kiállított és kiadott érvényes területi horgászengedéllyel lehet horgászni.

 

A területen horgászatot, a hatályos jogszabályokban foglaltak, és az általános horgászrend szerint, kiegészülve az egyesület által hozott 4/2016. és 5/2016. számú határozatok alapján lehet folytatni.

 

Területi jegyeket az alábbi helyeken lehet váltani:

- Tiszatarjánban Veres István Tiszatarján, Kossuth utca 70. sz. alatti lakosnál, / telefon: 30/3617-343/ valamint

- Tóth Imre tiszatarjáni lakosnál, a tulajdonában lévő, Tiszatarján belterületén található CSALI HORGÁSZTÓNÁL, minden szerdától vasárnapig 06.00 és 18.00 óra közötti időben. (telefon: 20/5303-537)

- Tiszakesziben Molnár Jánosnál, a Tiszakeszi, Szabadság utca 4. sz. alatt található Műszaki boltban kedden, szerdán és pénteken 08.00 és 11.00  valamint 13.00 és 17.00 óra közötti időben, míg csütörtökön és szombaton 08.00 és 11.00 óra közötti időben. (telefon: 20/4660-310)

 

Amennyiben egyesületünk tevékenységéről, céljairól és életéről további információkat szeretnének megtudni, keressék fel a Tiszakesz.hu honlapon található blogunkat, illetve a Facebookon a Százdi Sporthorgász Egyesület Tiszakeszi oldalt, ahol hozzászólásokra is lehetőségük van.

 

Tisztelettel:

Sepsi Bertalan elnök
utolsó módosítás:2018-04-06 11:05:14A Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület 4/2016. számú közgyűlési határozata

A Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület 4/2016. számú közgyűlési határozata:

 

A horgász egyesület 2016. 04. 05-ei közgyűlésének nyílt szavazással meghozott döntései alapján:

 

1. Az egyesület által kibocsátott területi horgászengedélyek árai, és a tagsági díj, külön-külön és nem összevontan fizetendők.

 

2. A Tiszatarjáni Holt-Tisza /új víztérkódja: 05-055-1-1/ halgazdálkodási vízterületre az egyesület éves területi horgászengedélyt ad ki felnőtt, ifjúsági és gyermek kategóriában, míg felnőtt és ifjúsági kategóriában heti és napi engedélyeket is.

 

3. A Tiszatarjáni Holt-Tisza /új víztérkódja: 05-055-1-1/ halgazdálkodási vízterületre kiadott, 2016. évre szóló területi horgászengedélyek árai:

 

éves felnőtt: 12.000,-Ft   heti felnőtt: 6.000,-Ft   napi felnőtt: 1.200,-Ft

éves ifjúsági: 6.000,-Ft   heti ifjúsági: 3.000,-Ft  napi ifjúsági:  600,-Ft

éves gyermek: 2.000,-Ft

utolsó módosítás:2018-04-06 11:06:54A Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület 5/2016. számú közgyűlési határozata:

A Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület 5/2016. számú közgyűlési határozata:

 

A horgász egyesület 2016. 04. 05-ei közgyűlésének nyílt szavazással meghozott döntései alapján a Tiszatarjáni Holt-Tisza /új víztérkódja: 05-055-1-1/ halgazdálkodási vízterületén:

 

1. Tilos a halászat bármi nemű alkalmazása, a vízterületen csak horgászni lehet!

 

2. Horgászatot folytatni a 2013. évi CII. törvény, valamint a halgazdálkodás és halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 2014. január 01-jén hatályba lépő VM rendelet szerint lehet.

 

3. A területi engedély csak állami horgászjeggyel és horgászigazolvánnyal, illetve személyi igazolvánnyal együtt érvényes.

 

4. Elsődleges szabályként a vízterületen csak partról lehet horgászni, csónak a vízen nem tárolható, és abból horgászni tilos. Kivételes és indokolt esetekben viszont, egyéni kérelem és elbírálás során, a közgyűlés felhatalmazása alapján, az elnökség a tiltás alól írásos felmentést adhat.

 

5. A vízparton, illetve a holtághoz tartozó területen a horgász csak az általános horgászrendben meghatározott számú horgászbotot tarthatja össze-, illetve felszerelt, horgászat kész állapotban.

 

6. Az egyesület által a holtágra kiadott napi területi horgászengedélyek a horgászat megkezdésétől, vagyis a területi engedély érvényességi részénél beírt kezdő óra perctől számított 24 órán át érvényesek.

 

7. Az egyesület által a holtágra kiadott heti területi horgászengedélyek a kiállítás napjától számított hetedik nap 24.00 órájáig érvényesek beleszámolva a kiállítás napját is.

 

8. Az egyesület által a holtágra kiadott éves területi horgászengedély a kiállítás dátumát követő év január 31. napjáig érvényes.

 

9. Az egyesület a holtágba évente két alkalommal telepít, a törvény által meghatározott súlyú és meghatározott életkorú halat. A telepítést követően a vízterületen 3 napig horgászni TILOS!   

 

10. A kifogható és elvihető halak méret, súly és tilalmi időbeni korlátozásában elsősorban az általános törvényi szabályozás a meghatározó, de ponty esetében egész évben érvényes, hogy a 6 kg feletti példányokat elvinni tilos, azokat a kifogásukat követően a horog eltávolítása, a hal mérlegelése és a fényképezkedések után azonnali hatállyal vissza kell engedni a vízbe.

 

11. A fenti szabályok be nem tartása fegyelmi, szabálysértési, illetve bűntetti eljárást von maga után.

utolsó módosítás:2018-04-06 11:08:38Támogatók

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

 

Engedjétek meg, hogy ez úton is megköszönjem és ismertessem azon hivatalokat, cégeket, és személyeket, akik 2016 évben különféle adományokkal támogatták, vagy munkájukkal segítették a Százdi Sporthorgász Egyesületünket.

 

Támogatóink:

 

Tiszakeszi Község Önkormányzata

Tiszakeszi Község Önkormányzat képviselőtestülete

Id. Jurák László kisiparos

Filip Csaba vállalkozó

Sepsi István vállalkozó

Ifj. Szabó László vállalkozó

Salap Zsolt vállalkozó

Molnár János vállalkozó

Császár Zoltán vállalkozó

Fazekas János vállalkozó

Molnár Balázs vállalkozó

Molnár Zoltán vállalkozó

Buzinkai István és Nagy Bianka

Lázár Gábor

Kovács Ferenc

Molnár József

Lantai Zsolt

Milák László

 

Tagjaink, akik munkájukkal segítettek:

 

Molnár János, Simon Ibolya, Farkas József, Kiss Lajos, Tóth István, id. Faragó Gyula, Mester Csaba, Zombor Tamás, Lantai Zsolt, Kovács Ferenc, Milák László, Csorba Gyula, Salamon Gábor, Fróna János, Balogh Zsolt, Zsípi István és Dallos István.

 

 

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

Elnök

utolsó módosítás:2018-04-06 11:11:14

TISZAKESZI
Minden jog fenntartva:
Tiszakeszi Önkormányzat